Az otthon varázsa őszi estéken – avagy a lakberendezés apró fortélyai

Publikálva:    Kategória: Életmód    Kommentek: 
őszi lakberendezés

A lakberendezésről sokan azt tartják, nem más, mint bútorok rendezgetése, tologatása a lakásban.
Pedig valójában ennél sokkal összetettebb feladat.

 

Otthonunkat személyre szabottan, saját személyiségünkhöz igazodva kell megterveznünk és kialakítanunk, mert ez meghatározza hangulatunkat, és mindennapi fizikai-lelki állapotunkat is.

 

Hogy ez megvalósuljon, és kellemes otthonunk legyen, egy jól szervezett csapatra van szükség, jó szakemberekkel, és egy lakberendezőre, aki össze fogja őket, megtervezi lakásunk minden apró pontját.

 

A lakberendezőnek nem könnyű a dolga, mert a megrendelő igényeihez igazodva kell kialakítani azt az otthont, ami az ő ízlését tükrözi, vagyis teljes mértékben azonosul a megrendelővel. Ehhez nagyon fontos, hogy a lakberendező és a megrendelő között jó kapcsolat és bizalom legyen.

 

Kezdetben néhány tipp ahhoz, hogyan tegyük otthonunkat barátságossá a szürke őszi időben:

  • Egy kis hangulatlámpa a szoba egyik sarkában melegséget áraszt.
  • 3-4 gyertya a szobában megnyugtat (főként, ha levendula illatú) és elűzi a rosszat.
  • Illóolaja a radiátoron egy kis üvegtálban megnyugtat, baktérium és vírusölő, és kellemes hangulatot varázsol
  • Kispárnák és egy pokróc csodákra képesek a kanapén. Be is kuporodhatunk egy meleg teával és egy jó könyvvel a hideg sötét estéken.
  • Növények a lakásban energiát adnak és oxigént termelnek.

 

Ha egy kicsit többet időt is tudunk szánni a dekorációra, és kreatívak vagyunk, akkor készíthetünk papír levél füzért, tök lámpást, őszi koszorút gesztenyéből, vagy asztaldíszt.

Párnáinkra varrhatunk őszi hangulatú levélmintás, csipkebogyós huzatot, vagy textilfestékkel rá is festhetjük a meglévőre.

 

Ha ablakaink, ajtóink nem szigetelnek rendesen, mert régiek, akkor célszerű bennük megnézni a gumitömítést, és kicserélni. Beszerezhetjük szakipari áruházban, vagy bármelyik barkács áruházban, kicserélése nem bonyolult, nem kell hozzá különösebb szakértelem.

Ám ha mégsem segít a gumi tömítés és nagyobb a baj, vagy hívjunk asztalost, vagy várjuk meg a tavaszt és addig készítsünk huzatfogót hogy benn tartsuk a meleget.

 
Tipp:

Vegyünk egy kb. 30 cm széles és az ablak szélességének megfelelő hosszú anyagot ( pl. 30×120 cm )Ezt a hossz oldalon varrjuk össze, ( vagyis a 120 cm-es oldalakat) illetve az egyik végénél is. Majd az így kapott huzatot, hurkát tömjük ki szivaccsal. Végezetül varrjuk be a másik végét is. Remek hőszigetelő az ablak előtt, és ha még tovább szeretnénk díszíteni otthonunkat, figurákat is varázsolhatunk belőle, mint az alábbi képen.

 

szarvas figura

 

Figyeljünk arra, hogy függönyünk ne lógjon a radiátor elé, mert lefogja a meleget.

Ha mégis hosszú földig érő a függönyünk, nem kell elvágni. Vegyünk egy szép, színben a függönyhöz illő szalagot, és azzal a radiátor előtt kössük össze lazán.

Nagyon barátságos és romantikus hangulatúvá varázsolja a szobát.

 

Bízom benne, hogy tanácsaimmal otthonosabbá tudom tenni lakásukat, és ha kérdésük van, keressenek fel bátran.

 
 

Az otthon varázsa őszi estéken – avagy a lakberendezés apró fortélyai
Szerző: 
Hézső Barbara vagyok, végzős lakberendező. Párommal együtt dolgozunk, egy asztalos műhelyt vezetünk. Én lakberendezési ötleteimmel és bútor terveimmel, illetve a vállalkozás menedzselésével járulok hozzá a műhely tevékenységéhez, párom pedig asztalosként megvalósít mindent, amit a megrendelők megálmodnak. Hamarosan egy olyan kis ékszerdobozt hozunk létre, ahova bárki bejöhet és ötleteket meríthet, rendelhet, hogy még otthonosabbá varázsolja lakását.
comments powered by Disqus