Fa parketta az irodába?! – Jó ötlet?

Publikálva:    Kategória: Életmód    Kommentek: 
szalai_karoly_cikk01

Lehet szó otthon működő vállalkozásról, vagy egy nagyobb irodaház teljes szintjét elfoglaló kkv-ról, kellő körültekintéssel kicsik és nagyok is választhatnak az irodába helytálló fa parkettát. Persze, kompromisszumokat kell majd kötni, de az a látvány, amit egy különleges fa parketta nyújtani tud, bőven meg fogja érni ezeket az áldozatokat.
 
Nem beszélve az exkluzív munkakörülményekről, melyek egyre nagyobb szerepet kapnak a vállalati kultúrában. Nemcsak a jó munkaerő elnyerésében jelent versenyelőnyt, de motiválhatják a kollégákat is. Így hát nem kell brit tudósnak lenni, hogy lássuk, egy szép irodában a teljesítmény is jobb lesz, nem csak a kedv.
A linóleum felett már eljárt az idő. Egy retro hangulatú irodában bizonyára még megállja a helyét, de alapvetően már az ember nem vonzódik hozzá. Főleg nem egy vállalkozó, akiről tudjuk, hogy sosem a legegyszerűbb megoldásokat keresi.
 
Ezzel a cikkel szeretnénk segíteni minden vállalkozónak, hogy megismerjék, milyen lehetőségük van arra – van-e egyáltalán – ,hogy irodájuk (fa) padlójából kihozzák a maximumot.
 

Laminált padló:

A fa padlók közül a legegyszerűbb választás a laminált padló. Otthonukban sokan választják, de irodákban már nem mindenhol állnak ilyen jól helyt. Bár felületi keménységük kimagasló, sajnos egy egyszer használatos padlóról van szó, ami a látszat ellenére nem fa, hanem műanyag borítást kapott.
 
Kopásállóságban megtalálhatóak az irodai felhasználásra készült darabok is, de ezzel csak óvatosan szabad bánni. Egy néhány fős irodában, otthoni munkahelyeken kiállhatják a próbát, de nagyobb forgalmú helyeken idővel biztosan elkopnak. Egy hosszútávon gondolkodó kkv számára a laminált padló nem jó megoldás.
 
Nyomtatott dekorációs rétege miatt mintázata rendkívül különleges, akár kék árnyalatú is lehet, így elsősorban olyan irodába való, ahol ezt meg szeretnék lovagolni, és képesek kompromisszumot kötni a laminált padló hátrányaival.
 

laminált padló

 

Keményfa parketta:

A laminált padlónál magasabb minőséget képviselnek. Anyagukban ezek már 100%-ban fa tartalmúak, többszörösen felújítható parketták. Élettartamuk általában 20 évnél kezdődik, és valahol 150 évnél ér véget.
 
Az egyszerűbb típusoktól, mint a tölgy, juhar, éger, a különlegesebb doussie, jatoba, merbau, kempas fa fajtákig szebbnél, szebb parkettával találkozhatunk. A trópusi keményfa parketta ideális választás lehet, olyan irodákba, akár üzletekben is, ahol a megjelenés különösen fontos szerepet játszik az üzleti életben.
Tanácsadói, ügyvédi irodákban, tárgyalótermekben nemcsak a felkészültség számít, hanem a külsőség is.
 
Persze a választás ennél sokkal összetettebb, de a lényeg, hogy nem szabad elfeledkezni a keményfa parkettákról, és hagyatkozni rögtön a rossz beidegződésre: irodába linóleum, vagy hidegburkolat kell.
 
Azonban nem is való akárhová keményfa parketta. Hiszen a parketták alapvetően sérülékenyek, így folyosók helyett inkább kerüljön osztályvezetői, igazgatói székek alá.
 

kemény padló

 

Ipari parketta:

Igazi nehézsúlyú padló. Különleges keménysége abban rejlik, hogy élekre fektetve kötegelik össze. Az ipari parketta puszta neve sugallja, hogy itt nem egy szokványos parkettáról van szó. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy tánctermek, és sportpályák rendszeres burkolatáról van szó.
 
Többszörösen felújítható, élettartama rendszerint 100 év felett van. Meglehet magasabb forgalmú irodákban ennyit azért nem él meg, speciális sport lakkokkal maximalizálni lehet az élettartamát.
 
Kellő kompromisszumkészséggel, és körüljárással az ipari parketta egy nagyobb forgalmú iroda padlóburkolata lehet. Ez a padló már nemcsak kicsiknek való.
 

Mindig kérje ki szakértő segítségét:

Nincs két egyforma cég, két egyforma iroda. Mások a rutinok, mások a szokások, mások a körülmények. Nincs tehát egyértelmű válasz sem arra, hogy milyen forgalmú, milyen iparágú irodába, üzletbe, milyen fa parketta fog beválni, vagy egyáltalán beválhat-e ott bármi is, ami fa.
 
A döntés előtt feltétlenül kérje ki egy szakértő véleményét, és ne lepődjön meg, ha ezért a komplett „belső vizsgálatot” fognak végezni.
 
Egy azonban biztos:

A választás nem lesz kompromisszummentes!

 
A fa olyan, mint egy jó ügyfél. Különleges. Nagyobb törődést, és odafigyelést igényel. Nem szabad nem törődni, és nem odafigyelni rá, mert később már nem lesz annyira különleges. Cserébe persze többet is kapunk tőle.
 
Aki az irodájába fa parkettát szeretne, ne felejtse el, hogy ez áldozatokkal fog járni. Kövesse az Business Cafe Életmód rovatát, és nemcsak ezeket a kompromisszumokat osztjuk majd meg önnel, de hamarosan azt is megtudhatja, hogy céges logója, vállalatuk szlogenje, hogyan köszönhet vissza a padlóról.
 
 

Szerző: 
A 2 Jepetto az első és egyetlen parkettások, akik minden melegburkolat lerakására 100% pénz-visszafizetési garanciát vállalnak. Tudásukat nem őrzik hét lakat alatt. Több helyen publikálnak rendszeresen. Parkettás klubtagságukba már több mint 5.000 léptek be. Cikkeik nem csak hasznosak, de könnyed kikapcsolódást jelenthet minden vállalkozónak a napi 10-12 óra munkában. Kövesse őket a Business Cafén!
comments powered by Disqus