Miért szeretitek a falusi turizmust-, vendéglátást?

Publikálva:    Kategória: Életmód    Kommentek: 
falusi turizmus

A kérdés persze már eleve feltételezi, hogy, igen, szeretitek.

 

Gondolom, mindenkinek megvan a maga véleménye, elvárása, szeretett helye, országrésze, tájegysége, ezért kérem az Üzleti Ajánlatok olvasóit, osszák meg vel(ünk)em érzéseiket, benyomásaikat a kérdéssel kapcsolatban.

 

Biztos vagyok benne, hogy a leggyakoribb okok, amiért falusi pihenést választunk magunknak, nem a viszonylagos olcsóságában rejlik.

 

Legtöbben talán a csendet, a békét, a nyugalmat említik meg és ezt élvezik akár a hegyek-völgyek közötti, akár az Alföld síkságain lévő parasztházakban.

 

falusi vendéglátás vendégházban

 

A kisgyermekesek is szívesen választhatják úticéljuknak a falusi portákat, hisz e nyugodt helyeken a kicsinyek védelme, biztonsága könnyebben megoldható, a vidéki élet, az állatok közelsége folyamatos megfigyelést, örömöt okoz nekik. Talán ilyen helyen szembesülnek vele először, hogy a tej nem dobozban „terem”, a gyümölcsöket fákról-bokrokról szedhetjük, és ne adja Isten, megtudhatják, hogyan születik a boci?

 

falusi turizmus1

 

A hajszolt életmódot élő embereknek valóban a legnagyobb pihenés a lelassulás. A tájjal, a természettel való eggyéválás , az évszakok és az IDŐ megtapasztalása. Az érzékszervek kitisztulása csodákat tesz a fáradt testtel és elmével!

Ha természetes hangokat hallunk – madárfütty, kakasszó, szamárodítás, falevelek zizegése, a szél fújása, tücsök ciripelés…- ha szemnek kedves színeket, tájakat érzékelünk kirándulásaink, bóklászásaink során, az erdők, rétek illatai de még az állattartás szagai is – ha mégoly „ízesnek” tűnnek is, pihentetőleg hatnak a fáradt idegekre.

 

falusi tájkép

 

Ha nem csak szállást kapnak, hanem vendéglátójuk is a helyszínen él, jó esély van a kertben termett zöldség, gyümölcs, a háznál előállított termékek: sajt, kolbász, lekvár, szörp megkóstolására, és talán jóféle meleg étel is kerül az asztalra.

 

Vajon elég lenne csupán ennyi a teljes kikapcsolódáshoz, regenerálódáshoz? Nem kell hozzá csimbumm cirkusz, zajos rendezvény, forgatag, szolgáltatók hada, aki a pihenésben akar nekünk segíteni? (masszőr, kozmetikus, fodrász, animátor, természetgyógyász, rekreációs szakember stb…)

 

Igen, úgy gondolom, ha a kikapcsolódás vágya megvan bennünk, és kellő nyitottsággal tudunk egy más életformára, közegre tekinteni, akkor a VIDÉK legapróbb csodáit is képesek leszünk megélni, az egyszerű történésekben is a csodát felfedezni.

 

 

Miért szeretitek a falusi turizmust-, vendéglátást?
Szerző: 
8 éve vagyok falusi vendéglátó, amit már foglalkozásszerűen gyakorolok. Témáim mindenképpen a turizmus, a falusi vendéglátás, falusi gasztronómia, egészséges táplálkozás- de nem vega, kecskesajtok, borvacsorák, és érintőlegesen a natúr kozmetikumok lennének az Életmód rovatban, itt a Business Caféban, hogy egy kellemes kávészünetben kikapcsolódásként Te is megízlelhess egy darabot a falusi vendéglátás finomságaiból.
comments powered by Disqus